یک فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به مسئله کرونا و خطر تجمع رأیدهندگان در انتخابات ریاستجمهوری1400، توصیه به رأیگیری پستی کرده و با بیان اینکه این مدل از رأیگیری در زمان قبل از انقلاب هم در ایران اجرا شده است، به ایسنا گفت: ممکن است حرف و حدیثی در رأی پستی وجود داشته باشد، اما به هر حال بهتر از تجمع افراد در پای صندوق رأی است، البته باید نظارت جدی بر این مدل رأیگیری انجام شود.
محسن رهامی «تأخیر در برگزاری انتخابات» را بهعنوان راهحل دوم مطرح کرد و گفت: معمولا این شیوه در زمان وقوع جنگ انتخاب میشود و مثلا 3ماه انتخابات به تأخیر میافتد اما وقتی ما نمیدانیم که آیا 3ماه دیگر بیماری کرونا وجود دارد یا برطرف شده است، نمیتوانیم انتخابات را به تأخیر بیندازیم.
چهکسی نماینده مردم است؟
محمود میرلوحی، از فعالان سیاسی اصلاحطلب درباره بیانگیزگی مردم برای مشارکت در انتخابات1400، به ایلنا گفت: مردم اکنون مجلس فعلی را میبینند و متوجه هستند که سکوت آنها چه بازتابی داشته است و نتیجهاش این شده که آقای قالیباف با کمتر از ۲میلیون رأی در مقابل رئیسجمهوری که ۲۴میلیون رأی از مردم گرفته است، میگوید من نماینده مردم هستم و بعید هم نیست که در انتخابات۱۴۰۰ بهعنوان مثال ۵میلیون رأی کسب کنند و طی 4سال پس از آن بگویند که ما منتخب مردم هستیم و رأی مردم را داریم. در نتیجه بعید است که با توجه به مجلس کنونی، مردم در انتخابات آتی هم تصمیم به سکوت بگیرند.
جامعه رئیسجمهور زن را نمیپذیرد
یک عضو جبهه پایداری در رابطه با کاندیداتوری زنان در انتخابات1400 به برنا گفت: جامعه هنوز آمادگی رأیدادن به خانمها را ندارد، وجه اجتماعی مسئله نیز مهم است. چون در هر دوره میبینیم که خانمهایی نامزد میشوند و بهگفته شورای نگهبان، عدماحراز صلاحیت بهدلیل جنسیت نیست. فاطمه آلیا افزود: صرفنظر از جبهه و جناح بهنظر میرسد جامعه این موضوع را فعلا نمیپذیرد.
سیاسیون ما برای رأیآوری از زنان استفاده میکنند اما در عمل از آنها استفاده نمیشود اما در مجموع، مشکل اساسی در ریاستجمهوری زنان، جامعه است که فعلا نمیتواند، ریاستجمهوری زنان را بپذیرد.
دو شنبه 24 آذر 1399
کد مطلب :
118756
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/xkyjq
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved